gr lgflag flag English


Ολοκληρώνοντας σιγά σιγά την εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ, παρατηρώ ότι η γνώσεις που αφορούν την εξειδίκευση στη διαχείριση των διατροφικών διαταραχών και τις απαραίτητες παρεμβάσεις, καθώς και η προσέγγιση της ψυχολογίας των συμπεριφορών στην παχυσαρκία είναι κάτι παραπάνω από οργανωμένες, up to date και εξειδικευμένες, ακόμα και για τον εκπαιδευμένο στη συμπεριφορική προσέγγιση διαιτολόγο.

Ακόμα, παρατηρώ ότι ενώ είναι απαραίτητες σε κάθε ειδικό υγείας -έμπειρο ή μη-, ο οποίος αργά η γρήγορα θα έρθει (αν δεν έχει έρθει ήδη) αντιμέτωπος με περιστατικά που θα χρήζουν τέτοιας θεραπευτικης προσέγγισης, είναι και συνάμα "λυτρωτικές". Είναι λυτρωτικές τόσο για το θεραπευόμενο όσο και τον θεραπευτή που πλέον θα μπορεί ρεαλιστικά να εκτιμήσει και να βοηθήσει πλήρως το περιστατικό του με το "μάτι" των διατροφικών διαταραχών, πατώντας σταθερά τα πόδια του.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως σπάνια συναντάς επιστήμονα οποιουδήποτε κλάδου υγείας πραγματικά να κατέχει στο 100% τούτες τις γνώσεις, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Έτσι, εδώ στο ΚΕΑΔΔ, καθώς προσφέρεται πρακτική πληροφορία, με αντίστοιχα εργαλεία, μοιράζονται περιστατικά με εποπτείες ή και case studies, δίδεται και λαμβάνεται η γνώση -και η χρήση της- αμφίδρομα, γαλουχημένη από την εμπειρία δεκαετιών από πολλούς επιστήμονες όλων των πεδίων, γνώση εξειδικευμενη και κυριως έτοιμη για προσωπική-επαγγελματική χρήση και προέκταση στη θεραπευτική προσέγγιση, το αποτέλεσμα είναι ο κάθε ειδικός υγείας -έμπειρος ή μη- να μπορεί άμεσα να βελτιώσει την θεραπευτική προσέγγιση και κυρίως το αποτέλεσμα του, σε βαθμό που θα ξεχωρίζει από τις κλασσικές προσεγγίσεις του χώρου.

Με λίγα λόγια, ακόμα και για τους παλαιότερους αλλά ειδικά για τους νεώτερους και φυσικά απαραιτήτως για όλους τους διαιτολόγους, η εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ είναι ένας δρόμος που θα οφελήσει πολύ αυτούς που τον ακολουθήσουν. 

Με εκτίμηση

Ευχαριστώ πολύ
Δημήτρης Πέτσιος Msc
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος 

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 17:55
Νάντια Δεληγιάννη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Βαγγέλη καλημέρα,

Θα ήθελα για μία ακόμη φορά να πω  ευχαριστώ για την εκπαίδευση Master Practitioner και πόσο μα πόσο χρήσιμη είναι..

5 χρόνια μετά και τόσο επίκαιρη όσο ποτέ.. Όλα αυτά τα πολύτιμα εργαλεία και εφόδια που προσωπικά με βοηθάνε να καταλάβω ακόμη και από τον τρόπο που μιλάνε τι κρύβεται από πίσω.. Συγκεκριμένα θα σταθώ σε ένα περιστατικό που απλά ήθελε α μάθει τη σύσταση λίπους στο σώμα της και μέχρι να φύγει ανακάλυψε τη διαταραγμένη σχέση της με το φαγητό , τα χαοτικά συναισθήματα που συνοδεύουν αυτή τη σχέση και όλα αυτά εξαρτώμενα από την πιεστική - αγχωτική επίδραση της μητέρας της πάνω στη ζωή της.. Χωρίς την εκπαίδευση δεν θα μπορούσα να ανακαλύψω τίποτα από όλα αυτά.. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για ακόμη μία φορά και μια μεγάλη ανυπομονησία για τις νέες γνώσεις που έρχονται.

 

Με εκτίμηση,

 

Νάντια Δεληγιάννη
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity
Τ: 24213 05200
Μ: 6946 683311
 
 
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 15:55
Ναταλία Χάϊτα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπεύτρια

Το παράλογο των διατροφικών διαταραχών και ο δρόμος προς τη θεραπεία τους

«Ράψε το ρημάδι, θα σκάσεις!» «Φάε κάτι, θα πεθάνεις, δεν  το βλέπεις;»
     Το παράλογο των διατροφικών διαταραχών στα μάτια όσων θεωρούν το βάρος,ένα απλό ισοζύγιο του πόσες θερμίδες  λαμβάνεις και πόσες καταναλώνεις…
Ακόμη κι όταν η ζυγαριά δείχνει φιλική μέσα από έναν αριθμό που εμπίπτει στην κλίμακα φυσιολογικού βάρους, βάσει του φύλου και του ύψους κάποιου, μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος δυνάστης του κι αυτό να μην το ξέρει κανείς…
     Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε σε θέση να διαβάζουμε τη θλίψη στα μάτια όσων  ταλαιπωρούνται με την εικόνα σώματος, τη σχέση με την τροφή, την τελειοθηρία, το μέτρημα της αξίας  του εαυτού μέσα από την ένδειξη της ζυγαριάς του κλειδωμένου μπάνιου ή των ματιών του κόσμου… Αν όμως κινούμαστε επαγγελματικά στο χώρο, που απευθύνεται η ευαίσθητη αυτή ομάδα ανθρώπων, οφείλουμε πρώτιστα να μπορούμε να τους κατανοήσουμε και ακολούθως να τους βοηθήσουμε.
     Κι εδώ έρχεται η εκπαίδευση Master Practioner on Eating Disorders του ΚΕΑΔΔ. Μια εκπαίδευση που θα καταφέρει να συμπυκνώσει μέσα σε λίγα Σαββατοκύριακα όλα τα βασικά εφόδια, που χρειάζεται κανείς για να μπορέσει να ταχθεί στο πλάι των ανθρώπων  που μετρούν  τον εαυτό τους με θερμίδες και να τους βοηθήσει ν’ αντιμετωπίσουν τους δαίμονές τους. Μια εκπαίδευση που ξέρει καλά πως αν κόψεις το κεφάλι της Λερναίας Ύδρας  με το σπαθί του υποσιτισμού, θα πεταχτεί το κεφάλι του υπερφαγικού επεισοδίου, δε θα έχεις  προσέξει καν το κεφάλι  του συναισθηματικού φαγητού που κρυβόταν από πίσω, ούτε τις βαθιές ρίζες της ακινησίας, που καθιστούν ακλόνητο το θεριό. Μια εκπαίδευση που σου δίνει απλόχερα τη γνώση πληθώρας ειδικών, που μέσα από το διαφορετικό επιστημονικό υπόβαθρο και την πολύτιμη κλινική  εμπειρία του καθένα, υπογραμμίζει την ανάγκη για ολιστική προσέγγιση και διαρκή ενημέρωση με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο, ενθαρρύνει τη συνεργασία , παρέχει την ασφάλεια  της εποπτείας σε όποιον νιώθει να τη χρειάζεται, εμπλουτίζει διαρκώς με εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμα εργαλεία τους εκπαιδευόμενους, ακόμη και αφού ολοκληρωθεί ο βασικός κορμός της εκπαίδευσης , μέσα από τη διενέργεια ημερίδων, τη διαδικτυακή ομάδα και όλες τις πολύτιμές επαφές που αναπτύσσονται.
     Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου παλεύοντας με τη δική μου διατροφική διαταραχή, ανταλλάσσοντας παράλληλα απόψεις κι εμπειρίες με δεκάδες φίλους κι εκατοντάδες μέλη σχετικής διαδικτυακής ομάδας αυτοβοήθειας, με ανακούφιση διαπιστώνω  πως  τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξα μέσα από αμέτρητες αποτυχημένες προσπάθειες , παθήματα και χάσιμο υπέροχων χρόνων, ως προς τι είναι πραγματικά βοηθητικό για να βγει κανείς από όλο αυτό ή έστω να καταφέρει να πάψει να τον ορίζει, συνάδουν με αυτά που άκουσα στην εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ, που μόλις ολοκλήρωσα.      
     Με στόχο το «για πάντα» κι όχι το πόσο γρήγορα, όπως τονίζει κι ο κ. Ζουμπανέας, πλέον το «ξέρεις κανέναν καλό διαιτολόγο;», αποκτά άλλη σημασία από εκείνη του «αδυνατιστή» που έχει ο περισσότερος κόσμος στο μυαλό του. Κι αν ήδη ως σύμβουλος ψυχικής υγείας κατείχα σε έναν βαθμό το γνωστικό μου αντικείμενο από άλλη εκπαίδευση διατροφικών διαταραχών, απευθυνόμενη αποκλειστικά σε ψυχολόγους, το πολύτιμο που επιπρόσθετα κέρδισα από αυτήν την εκπαίδευση κυρίως  ως ασθενής, είναι ο πολυδιάστατος εμπλουτισμός των διατροφικών μου γνώσεων και το μπόλιασμα της ιδέας της ενσωμάτωσης της άσκησης στη ζωή μου, μια ιδέα που από δυσφορική , μετατράπηκε σε δελεαστική με πλούσια οφέλη.
     Έχω την αίσθηση πως δοκίμασα το καλύτερο ορεκτικό πριν μετρήσω τις δυνάμεις μου για το κυρίως  πιάτο, στοχεύοντας σ’ ένα επιδόρπιο που θα επιφυλάσσει μόνο απόλαυση, χωρίς ενοχές στους συνδαιτυμόνες πάσχοντες από διατροφικές διαταραχές. . Ευχαριστώ  έναν προς έναν τους  εκπαιδευτές και εισηγητές  του ΚΕΑΔΔ, τις υπέροχες συνεκπαιδευόμενές  μου,  όλους όσους συντέλεσαν  στο να γίνει αυτή η εμπειρία μοναδική!

Χάιτα Ναταλία

Σύμβουλος ψυχικής υγείας - ψυχοθεραπεύτρια

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 08:56
Αρέστη Κλεοπάτρα, Διαιτολόγος

Με το τελείωμα των σπουδών μου ένιωθα σαν ‘’κάτι να λείπει’’, σαν να υπήρχε ένα κομμάτι στην ψυχολογία των πελατών- ασθενών που δεν είχε δοθεί κατά την εκπαιδευσή μας η κατάλληλη προσοχή. Είναι γνωστό και εμφανή, πως η σχέση μεταξύ φαγητού, συναισθημάτων και πεποιθήσεων είναι πολύ στενά συνδεδεμένη. Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζουμε την πραγματική μας πείνα και να τρεφόμαστε φυσιολογικά αποφεύγοντας τα ξεσπάσματα στο φαγητό ή ακόμη και να συνειδητοποιούμε τους λόγους που μας οδηγούν σε οποιαδήποτε μη φυσιολογική συμπεριφορά και να τους ‘’δουλεύουμε’’!

Νιώθω πολύ τυχερή γιατί εξαρχής ξεκίνησα να εργάζομαι κατ’ αυτό τον τρόπο που έμαθα από την εξειδίκευση. Μόνο κερδισμένη βγήκα από όλο αυτό. Διότι έλαβα έτοιμη εμπειρία από τους εκπαιδευτές, καθώς και εργαλεία αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να χτίσεις καλή επαφή εξαρχής με τον πελάτη-ασθενή και φυσικά μια σχέση εμπιστοσύνης.

Οι διατροφικές διαταραχές αποτελούν ένα τεράστιο πρόβλημα της κοινωνίας μας, αφού πολλοί άνθρωποι βιώνουν κάποια από αυτές, είτε συμπτώματα αυτών, γι αυτό και θεώρησα εξαιρετικά χρήσιμο και ενδιαφέρον να ασχοληθώ με την συγκεκριμένη εξειδίκευση δείχνοντας κατανόηση και σεβασμό για το πρόβλημα τους αλλά και λύση! Θεωρώ πως ένα σωστός επαγγελματίας πρέπει να αντιμετωπίζει τα περιστατικά του με ασφαλή τρόπο, και να δίνει λύση, ειδικά δε σε ένα τόσο ευαίσθητο πληθυσμό όπως η παχυσαρκία και οι διατροφικές διαταραχές. Διότι όταν είσαι αγνώμων μόνο να μεγεθύνεις το πρόβλημα μπορείς. Είναι προτιμότερο, προσωπική μου άποψη, να το παραπέμψεις κάπου αλλού παρά να το αναλάβεις διαιωνίζοντας ή μεγεθύνοντας το πρόβλημα του.

Η εκπαίδευση μου προσέφερε σιγουριά και ασφάλεια για την αντιμετώπιση όλων αυτών των περιστατικών που αναλάμβανα.

Το αποτέλεσμα ερχόταν και έρχεται!

Έμαθα έως τώρα πολύ χρήσιμα πράγματα κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης ώστε να μπορέσω να βοηθήσω τους ασθενής μου να βρουν μια μόνιμη έξοδο από τον ‘’λαβύρινθο’’ της διατροφικής διαταραχής και όχι απλά να τους προσφέρω ένα αδυνάτισμα για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Μου δόθηκε η ευκαιρία να μάθω το χειρισμό οποιουδήποτε περιστατικού μέσα από βήματα καθώς και το πως πρέπει να χειρίζομαι την κάθε κατάσταση, ώστε να βοηθήσω τον ασθενή μου να λύνει ένα ένα τα προβλήματα που διαιώνιζαν την διατροφική διαταραχή.

Ο τρόπος εργασίας, επίσης, αναλύοντας σταδιακά τα κομμάτια της πίτας των παραγόντων της διατροφικής διαταραχής με βοήθησε να ανακαλύπτω λανθασμένες συμπεριφορές ή συναισθήματα που ίσως να μην είχα καταφέρει να βρώ ότι υπάρχουν και δημιουργούν ή διαιωνίζουν την διατροφική διαταραχή. Όλα τα διαγνωστικά τεστ καθως και οι ασκήσεις ήταν εξαιρετικά χρήσιμες για την θεραπεία

Πλέον αισθάνομαι σίγουρη ότι μπορώ να προσφέρω στον πελάτη μου μια πολύπλευρη βοήθεια που θα του επιφέρει ένα μόνιμο αποτέλεσμα αλλά πρωτίστως θα τον κάνω να νιώθει καλά με τον εαυτό του.

Τέλος, θυμάμαι και αυτές τις δύο χρήσιμες φράσεις αλλά και σημαντικές κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας, του κ. Ζουμπανέα, πως:

1) Ο θεραπευμένος πρέπει να το θέλει περισσότερο από τον θεραπευτή !

2) Δε μπορούμε να τους κάνουμε όλους ‘’καλά’’!

Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 18:28
Αφροδίτη Ηλιού,Ψυχολόγος

     Έχοντας παρακολουθήσει το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσης μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά ότι είναι μια εκπαίδευση που προσφέρει πολλά πράγματα σε πολλές κατευθύνσεις. Ολοκληρώνοντας  κανείς την συγκεκριμένη εκπαίδευση θα έχει όλες τις γνώσεις και τις τεχνικές που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών και καταβάλλοντας την ανάλογη προσωπική δουλειά, προσπάθεια και επεξεργασία θα είναι σε θέση να βοηθήσει.

     Θεωρώ πολύ βασικό το ότι υπάρχει μια αναλογική σχέση ανάμεσα στην πλευρά της διατροφής και στην πλευρά της ψυχολογίας. Το κεντρικό μήνυμα κατά την άποψη μου από αυτή την εκπαίδευση είναι ότι δεν γίνεται να υπάρχει ισορροπία στην μία πλευρά αν δεν υπάρχει και στην άλλη, αφού είναι αλληλένδετα. Είναι πολύ σημαντικό το ότι υπάρχει μια ολιστική προσέγγιση, αφού και όπως με κάθε τρόπο υποστηρίζεται από το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, ο σκοπός είναι να βελτιωθεί γενικά η ζωή του ατόμου, και ειδικά όταν πρόκειται για διατροφικές διαταραχές σίγουρα δεν θα είχε κανένα νόημα η προσπάθεια αν υπήρχε παραμέληση της μίας από τις δύο κύριες πλευρές, της διατροφικής και της ψυχολογικής. Έπειτα δεν πρέπει να παραβλέπεται το κομμάτι της συννοσηρότητας.

     Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε θέλει να εξασκήσει το επάγγελμα του διαιτολόγου-διατροφολόγου θα πρέπει να βάλει στις προτεραιότητες του την συγκεκριμένη εκπαίδευση και με την πρώτη δυνατότητα να το κάνει πράξη, είτε ασχοληθεί είτε όχι με διατροφικές διαταραχές. Θεωρώ ότι δεν γίνεται να επιχειρήσει κάποιος να δουλέψει με διατροφικές διαταραχές χωρίς εκπαίδευση, τόσο από τον χώρο της διατροφής και της ψυχολογίας όσο και από οποιοδήποτε χώρο, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν από αναποτελεσματικό έως και επικίνδυνο.

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016 13:46
Στέλλα Σαρηπαναγιώτου,Διαιτολόγος

Πως αναβαθμίστηκα από αδυνατιστής σε θεραπευτής!

 

Το 2010 βρέθηκα σε ένα συνέδριο σχετικό με συμπληρώματα διατροφής του οποίου τελευταίος ομιλητής ήταν ο κύριος Ευάγγελος Ζουμπανέας. Το θέμα του –σχετικό με το πόσο τρώμε εάν έχει σκοτάδι!- , μου έκανε τόσο πολύ εντύπωση ο τίτλος που ενώ ήμουν κουρασμένη από την πολύωρη καθιστική στάση έκατσα να τον ακούσω.

 

Γνώριζα τον κ. Ζουμπανέα από τα κείμενά του στο www.diatrofi.gr  και από τις παρουσίες του την τηλεόραση αλλά δεν τον είχα ακούσει ποτέ από κοντά.

Παρακολουθώντας το θέμα του σκέφτηκα πως αυτός ο άνθρωπος έχει μεταδοτικότητα, γνώση, πάθος και «κάτι» περισσότερο να μου μάθει. Ήταν διαφορετικός.

 

Στο τέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε στο βιβλίο του που μόλις είχε κυκλοφορήσει, τη «Διατροφική Νοημοσύνη» όπως και σε μια νέα εκπαίδευση που θα ξεκινούσε εκείνον το χρόνο και στη Θεσσαλονίκη. Αυτή η εκπαίδευση θα βοηθούσε «λέει» τους επαγγελματίες διατροφολόγους να δώσουν λύση στα περιστατικά τους που δεν χάνουν βάρος. Είπε πολλά αλλά εγώ αυτό είχα συγκρατήσει γιατί αυτό με «έκαιγε» εκείνη την περίοδο. Πραγματικά για πολλούς πελάτες μου ένοιωθα πως είχα φτάσει σε τέλμα. Τελικά τον πλησίασα, του συστήθηκα και πήρα πληροφορίες για αυτήν τη «μαγική», όπως ακούστηκε στα αυτιά μου, εκπαίδευση.

 

Αυτό ήταν! Το τέλος της πορείας μου ως διαιτολόγου- αδυνατιστή και αρχή της καριέρας μου ως διατροφολόγου- θεραπευτή! Έκτοτε, ευγνωμονώ τα πάντα, την φίλη που με πήρε απ το χέρι να πάμε σ εκείνο το συνέδριο, το σύζυγό μου που με ενθάρρυνε να γίνω ξανά μαθήτρια, την κάθε σκέψη μέχρι την τελική απόφαση, όλες εκείνες τις συγκυρίες που με οδήγησαν στο θρανίο της πρώτης εκείνης φουρνιάς σπουδαστών του keadd το 2011!

 

Οι συμμαθητές μου θα συμφωνήσουν πως περνούσαμε φανταστικά!

Και μάθαμε πάρα πολλά! Μέχρι τότε δεν θα μπορούσα ποτέ να διανοηθώ πως θα έρθει πελάτης στο γραφείο μου και δεν θα τον ζυγίσω, δεν θα του δώσω δίαιτα!

«Είναι τρελός ο Ζουμπανέας» έλεγα, δεν υπάρχει περίπτωση αυτό να γίνεται!

Θυμάμαι πως ανυπομονούσα να έρθει το Σάββατο για να ρωτήσω, να μάθω πως θα μπορούσα να βοηθήσω την «τάδε» που ήρθε στο γραφείου μου με αυτό το δύσκολο θέμα. Μάζευα υλικό μέσα στην εβδομάδα για να βρω λύσεις στο Σ/Κ της εκπαίδευσης.

 

Κι έβρισκα πάντα λύσεις. Πάντα οι καθηγητές μου με πήγαιναν ένα βήμα παραπέρα. Ανοίγονταν μπροστά μου συνέχεια νέες πόρτες, νέοι κόσμοι, νέες επαγγελματικές ευκαιρίες που δεν μπορούσα να φανταστώ πως υπήρχαν. Γνώρισα αξιόλογους γιατρούς όπως τον κ. Δημήτρη Τσουκαλά του οποίου είμαι πλέον συνεργάτης. Έχω πια στα χέρια μου τόσα πολλά εργαλεία που κι εγώ τα ξεχνάω και χρειάζεται να ξαναδιαβάσω τα εγχειρίδια μου. Έχω τόσες πολλές βιωματικές εμπειρίες που παίρνοντας το ιστορικό από τον πελάτη μου ξέρω σχεδόν τη λύση του προβλήματός του. Έχω τόσους αξιόλογους συναδέλφους να συμβουλευτώ και να συνεργαστώ που νοιώθω σίγουρη πως στον ασθενή μου θα  κάνω σωστή παραπομπή. Έχω τους καθηγητές μου που ποτέ δεν θα με αφήσουν να πελαγώσω σε ένα δύσκολο ζήτημα και είμαι ήσυχη πως ο πελάτης μου θα βιώσει τη θεραπεία που χρειάζεται.

 

Έχω εφ όρου ζωής μάθηση και υποστήριξη και ξέρω πως ποτέ δεν θα στερέψουν οι γνώσεις μου. Γιατί ο Βαγγέλης, η Μαργγέλα, η Ιωάννα, ο Μάνος και οι υπόλοιποι αξιόλογοι συνεργάτες του Keadd που προστίθενται κατά καιρούς, είναι μυαλά ανήσυχα και πρόθυμα να μοιραστούν τη γνώση! Απλόχερα, περήφανα, ακομπλεξάριστα! Και δεν τους αναφέρω με τα μικρά τους ονόματα από έλλειψη σεβασμού, αλλά επειδή ακριβώς τους νοιώθω πια σαν την επαγγελματική μου οικογένεια! Είναι σημαντικοί άνθρωποι για μένα που με βοήθησαν και με βοηθούν ακόμα να χτίζω την επαγγελματική μου πορεία! Νοιώθω τυχερή που μπήκα σ αυτήν την οικογένεια γιατί κέρδισα πολλά!

 

Μέσα από την εκπαίδευση έλυσα πρώτα τις δικές μου ανησυχίες και προσωπικές ανασφάλειες που πολλές φορές οι διαιτολόγοι κουβαλάμε λόγω της φύσης της δουλειάς μας. Διαιτολόγος και με κιλά παραπάνω ή να τρώει γλυκά; Τραγικό για τον περίγυρο αλλά ψυχοφθόρο για σένα που δεν ξέρεις πώς να εξηγήσεις πως πάνω απ όλα είσαι άνθρωπος και δεν χρειάζεται να σε σκανάρουν ή να μετρούν τις μπουκιές σου! Έγινα λοιπόν καλύτερη, πατάω πιο γερά στα πόδια μου, έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση σαν επαγγελματίας αλλά και σαν άνθρωπος.

 

Και μέσα από μένα κερδίζουν καθημερινά πολλά περιστατικά διατροφικών διαταραχών, παιδιά με ανορεξία, κορίτσια και αγόρια που κάνουν καθημερινά  εμετούς ή/και υπεργυμναστική, άνθρωποι με δύσκολη παχυσαρκία, με αυτοάνοσα νοσήματα, με μεταβολικές διαταραχές και χρόνιες παθήσεις. Άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, πονεμένοι, δυστυχισμένοι που ξεσπούν στην τροφή τους και κακοποιούν το σώμα τους μέσω αυτής, αλλά και άνθρωποι που η μοίρα τους έστειλε τη δύσκολη ασθένεια και τον πόνο.

 

Δεν τα ξέρω όλα, αλλά εκπαιδεύομαι συνεχώς και πλέον ξέρω σε ποια ασφαλή χέρια να παραπέμψω τον ασθενή μου αν χρειαστεί.

 

Τον επόμενο χρόνο, την εκπαίδευση ολοκλήρωσε και ο σύζυγός μου Θοδωρής Σημάδης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής παρακινημένος από τον δικό μου ενθουσιασμό. Ο Θοδωρής ήταν ο πρώτος εκπαιδευόμενος γυμναστής και ανήκει πλέον στους εκπαιδευτές του Keadd. Διάβασε και το δικό του σχόλιο στο www.keadd.gr , θα το βρεις ενδιαφέρον.

 

Αν είσαι επαγγελματίας υγείας, γυμναστής ή διατροφολόγος σου συνιστώ χωρίς δεύτερη σκέψη αυτήν την εκπαίδευση και σου εγγυώμαι πως θα είναι μια επένδυση ζωής! Χρειαζόμαστε περισσότερους γιατρούς, γυμναστές, ψυχολόγους, παιδαγωγούς γιατί η συνεργασίες με θεραπευτές που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος είναι απαραίτητες. Πρέπει να γίνουμε πολλοί για να βοηθήσουμε περισσότερους!

 

Η εκπαίδευση του Keadd ήταν και είναι το σημαντικότερο σχολείο που πήγα ποτέ στη ζωή μου.

Σ’ αυτό το σχολείο θα ήθελα να ήμουν πάλι πρωτάκι!

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 09:47
Ευτυχία Χαλούλου, Πνευμονολόγος

Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα αυτή την εκπαίδευση με παρακίνηση του Κου Ζουμπανέα. Πάντα είχα μία ανησυχία και έναν προβληματισμό για το θέμα της διατροφής. Αυτή η ανησυχία μου αφορούσε 2 επίπεδα.

Το πρώτο είχε να κάνει με την οικογένεια. Τρώω σωστά? Τι πρέπει να τρώνε τα παιδιά μου?

Και το δεύτερο κομμάτι είχε να κάνει με τους ασθενείς μου. Πώς θα βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους περισσότερο? Σε ποιά άλλα επίπεδα πρέπει να επέμβω?

Έτσι λοιπόν μετά από αυτούς τους προβληματισμούς και τις συζητήσεις που είχαμε με τον Κο Ζουμπανέα, μου προτάθηκε να συμμετάσχω σε αυτή την εκπαίδευση.

ΟΙ ενδιασμοί μου αρχικά ήταν πολλοί. Θα ήταν αυτή η εκπαίδευση επαρκής όσον αφορά το δικό μου γνωστικό υπόβαθρο? Θα ήταν εφικτό  λόγω ωραρίου να την παρακολουθήσω? Τι θα αποκόμιζα τελικά? Πολλές οι ερωτήσεις αλλά αν δεν κάνεις το βήμα, καμία απάντηση.

Το αποτέλεσμα μετά από όλη αυτή την πορεία μαζί τους? Απλά δεν υπάρχουν λόγια για να το περιγράψω και λόγια για  να τους ευχαριστήσω.

Η εκπαίδευση είχε συνοχή, υψηλό επίπεδο, εναλλαγές και υψηλούς στόχους

Ένιωθα κάθε φορά να προχωράω ακόμη ένα βήμα μαζί τους προς την επίτευξη του κοινού μας στόχου.

Ζουμπανέας-Κοντελέ-Σχινά, μία ομάδα δεμένη με την δική μας ομάδα.

Δεν μπορώ να διαννοηθώ πλέον οτι υπάρχει διατροφολόγος που δεν έχει αυτή την εκπαίδευση.

Θα τελειώσω αυτή την επιστολή με δύο λέξεις: "ευχαριστώ" και  "συγχαρητήρια"!

Με εκτίμηση,

Ευτυχία Χαλούλου

Στρατιωτικός Ιατρός, Πνευμονολόγος

Τετάρτη, 04 Μαΐου 2016 22:56
Νάντια Δεληγιάννη

Η εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ είναι πραγματικά ότι καλύτερο υπάρχει πάνω στις διατροφικές διαταραχές! Τα πολύτιμα εργαλεία τα οποία μας εφοδιάζουν μας βοηθούν να δούμε πιο σφαιρικά τον κάθε ασθενη και να αντιμετωπίσουμε το κάθε περιστατικό ανάλογα. Ότι και να πω είναι λίγο για το άψογο περιβάλλον και την πολύ καλή οργάνωση! Ευχαριστώ το ΚΕΑΔΔ που μου έδωσε τα εφόδια και τις γνώσεις  για να μπορώ να προχωρώ μπροστά στη δουλειά μου αλλά και να είμαι πάντα ένα βήμα μπροστά στην αντιμετώπιση των διαφόρων περιστατικών!

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 16:44
Νικόλαος Δήμος

Έχω τελειώσει την εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ και έχω την τιμή να είμαι στους απόφοιτους του 1ου κύκλου. Καταρχήν θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βαγγέλη Ζουμπανέα και τους συνεργάτες του έστω και μετά από αρκετό καιρό για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Ευκαιρία γιατί ξαναγάπησα την δουλειά μου (ασκώ το επάγγελμα 14 χρόνια), μπόρεσα να διαγνώσω προβλήματα σε σχέση με την τροφή σε ανθρώπους που μέχρι τότε νόμιζα ότι απλά το θέμα τους ήταν τα κιλά, πήρα γνώσεις και εφόδια ώστε να μπορώ πραγματικά να τους βοηθήσω και να καταλάβω ότι η προσέγγιση που χρειάζεται να έχουμε είναι ο υγιής και ευτυχής άνθρωπος και όχι πόσα κιλά έχει χάσει. Το πιο σημαντικό πράγμα στον φίλο πλέον Βαγγέλη, είναι ότι δεν κρατά την εμπειρία του που απέκτησε μέσα από την προσωπική του εργασία αλλά την μοιράζεται μαζί σου ώστε να σε κάνει καλύτερο επαγγελματία υγείας και δεν σε ξεχνάει όσα χρόνια και αν περάσουν αφού πλέον είσαι συνεργάτης με τον ίδιο τρόπο εργασίας πάνω στα περιστατικά.
Ευχαριστώ και καλή συνέχεια σε έναν ακόμα κύκλο.

Δήμος Νικόλαος
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
M.Sc. στην Διασφάλιση Ποιότητας
Master Practitioner on Eating Disorders & Obesity

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 19:44
Σπυριδούλα Μιχαλάκη

Όταν άρχισα να έχω επαφή με τους πρώτους μου πελάτες, αφού αποφοίτησα, άρχισα σιγά σιγά να συνειδητοποιώ ότι κάτι στη δουλειά μου δεν γινόταν όπως θα έπρεπε να γίνεται. Ήρθα αντιμέτωπη με το γεγονός ότι οι άνθρωποι που ζητούσαν τη βοήθειά μου, χρειάζονταν κάτι παραπάνω από αυτό που μπορούσα να τους προσφέρω. Τότε ήταν που άρχισα να αναζητώ διαφορετικούς τρόπους από αυτούς που γνώριζα μέχρι τότε, που θα με βοηθούσαν να τους βοηθήσω. Η αναζήτησή μου για αυτό το κάτι παραπάνω, με έφερε σε επαφή με τη "Διατροφική Νοημοσύνη" του Ευάγγελου Ζουμπανέα. Μέσα από τη Διατροφική Νοημοσύνη γνώρισα τον κο Ζουμπανέα και έμαθα για την εκπαίδευση. Ήξερα καλά από την αρχή, πως αυτή η εκπαίδευση ήταν μια πόρτα, που αν την άνοιγα θα με οδηγούσε ακριβώς εκεί που ήθελα να πάω.

Άνοιξα την πόρτα με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και τα αποτελέσματα ξεπαιρνούν κάθε προσδοκία. Πέρα από τις γνώσεις που απέκτησα, αισθάνομαι ότι μπήκα σε μια επαγγελματική "οικογένεια". Μέσα από τις εκπαιδεύσεις και από το ζήλο όλων των εκπαιδευτών, να μεταδώσουν τις γνώσεις τους, μου καλλιεργήθηκε η σιγουριά πως ανά πάσα στιγμή ό,τι κι αν χρειαστώ, θα είναι πρόθυμοι να με βοηθήσουν.

Οικογένεια ΚΕΑΔΔ

Σας Ευχαριστώ πολύ όλους!!!!

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 12:37
Χρυσούλα Ζερβού

Ξεκίνησα την εκπαίδευση στο ΚΕΑΔΔ, αρχικά για 3 λόγους. Πρώτον γιατί πίστευα και πιστεύω στον σημαντικό ρόλο που παίζει η διατροφή στην υγεία μας.
Δεύτερον γιατί ήθελα αυτή την εξειδίκευση για να είμαι καλύτερη στην δουλειά μου με τους ανθρώπους και τρίτον γιατί είχα ακούσει τα καλύτερα λόγια για τον κο Ευάγγελο Ζουμπανέα.
Αυτό που ένιωσα όμως απο το πρώτο μάθημα, ήταν πέρα απο κάθε προσδοκία και στο τέλος εχω άλλους 103 λόγους για αυτή την εκπαίδευση. Γιατί η φιλοσοφία και η βάση της είναι διαφορετική. Δεν είναι οι διαταραχές, είναι ο άνθρωπος. Δεν είναι η απώλεια κιλών, είναι η θρέψη και η φροντίδα εαυτού. Είναι η αγάπη στον άνθρωπο και η εμπιστοσύνη σε αυτά που μπορεί να καταφέρει. Έτσι και εγώ κατάφερα, μέσα από την γνώση που τόσο απλόχερα μοιράζεται από όλους τους συνεργάτες του ΚΕΑΔΔ, να γνωρίσω αξιόλογους ανθρώπους, να αποκτήσω νέους συνεργάτες και   να μοιράζω με ενθουσιασμό και αγάπη, όλα όσα έμαθα, που με κάνουν καλύτερη στην δουλειά μου.
Ευχαριστώ που βρεθήκαμε!

Χρυσούλα Ζερβού
Ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια
Ρόδος

 

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 12:01
Χαλά Αυγούστα

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι -ίσως το μεγαλύτερο- στην επαγγελματική καταρτισή μου σαν Διατροφολόγος. Ειναι πολύ λίγα αυτά τα λόγια για να περιγραψω το τι εμαθα μέσω αυτής της εκπαιδευσης και το πόσο καταρτισμένη πλέον νιώθω σαν διαιτολόγος . Δεν είναι ψέματα όσους ακουτε να λένε , τελειώνοντας την εκπαιδευση ότι "τωρα έμαθα πως να αντιμέτωπίζω σωστα κάθε πελάτη-ασθενή μου", ή "τωρα έμαθα πως να βοηθάω ΣΩΣΤΑ τους ανθρώπους να αντιμέτωπίσουν κάθε πρόβλημα με τη διατροφή τους". Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνομωσυνη μου στον κύριο Ε. Ζουμπανέα που μου προτεινε την εκπαιδευση, καθως και σε όλους τους ομιλητες που μας προσφεραν τις γνωσεις και εμπειρειες τους και να πω ένα μεγάλο ευχαριστω που με κάνατε καλύτερη επαγγελματία υγείας , με καθοδηγησατε ορθά, μου προσφερατε εργαλεία και γνώσεις ωστε να γίνω καλυτερη επαγγελματίας . Και πάλι ευχαριστω πολύ μέσα από την καρδιά μου.

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 11:13
Κωνσταντίνα Σιάχου

Αυτή η Εκπαίδευση ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσα να επιλέξω για το ξεκίνημά μου ως  Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και χαίρομαι που δεν με διέψευσε στιγμή. Το κλίμα είναι πολύ φιλικό, η οργάνωση είναι άρτια ενώ κάθε φορά αποχωρείς θετικά σκεπτόμενος τα όσα έμαθες και παράλληλα έχεις ανυπομονησία για όσα έρχονται. Ένα Ευχαριστώ θαρρώ πως είναι λίγο προς τους καταρτισμένους εκπαιδευτές μας από το ΚΕΑΔΔ, οι οποίοι μας εμπλούτισαν με πολύτιμες γνώσεις αλλά και σπουδαία εργαλεία για να μπορούμε να διαχειριστούμε με σεβασμό, συνέπεια, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό τα περιστατικά μας. 

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 08:52
Κωνσταντίνος Μαλαχάς

Θέλω να ευχαριστήσω το ΚΕΑΔΔ για αυτή την πολύ καλή εκπαίδευση και φυσικά όλους τους ομιλητές που μοιράστηκαν μαζί μας τις γνώσεις τους.
Μετά και απο το τελευταίο κομμάτι (που είναι και το αγαπημένο μου) για τα παιδιά νιώθω πραγματικά οτι έχω κάποια εργαλεία και την διάθεση να τα χρησιμοποιήσω και να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ και τα περιστατικά μου.
Και όπως λέει και ο Evangelos Zoumbaneas σκοπός μας είναι να αντιμετωπίζουμε τα περιστατικά μας ως ανθρώπους με αδυναμίες και όχι ως περιττό λίπος...

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 14:57
Τσιούδας Αθανάσιος

Αλλη μια εκπαίδευση απο το ΚΕΑΔΔ ηρθε να εμπλουτισει τη γνώση μας στην παιδική παχυσαρκία που μαστίζει την Ελλάδα.
Εκτος απο τη γνώση όμως,μας κατάρτισε με τα απαραίτητα και κατάλληλα εργαλεία για το ΠΩΣ θα διαχειριστούμε αυτα τα περιστατικά.
Γεγονός πολυ σημαντικό γιατι παχύσαρκα παιδιά ίσως στο μέλλον ακολουθήσουν ενα δύσκολο δρόμο,το δρόμο των διατροφικών διαταραχών .Γνωρίζοντας όμως το ΠΩΣ , ξεπερνάμε τις δυσκολίες και τα αποτρέπουμε απο τη βουλιμια και την ανορεξία.

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 14:56
Αικατερίνη Προκοπίου

Η εμπειρία μου στην εκπαίδευση αυτή και η διαδικασία της εργασίας, ήταν πολύ ενημερωτική και επιβεβαιωτική για μένα.  Εργάζομαι με περιπτώσεις Διατροφικών Διαταραχών και Παχυσαρκία, καθώς και Ψυχοσωματικά Προβλήματα που στις πλήστες περιπτώσεις  περιλαμβάνουν κάποια Διατροφική Διαταραχή, εδώ και 28 χρόνια, με πολύ παρόμοιο τρόπο στον Ψυχολογικό τομέα και Συμβουλευτική διατροφής. Όμως αυτή η εκπαίδευση ήρθε να επιβεβαιώσει προηγούμενη γνώση  και να γεμίσει κενά γνώσεις στην διατροφολογία κυρίως, καθώς και να λύσει πολλά ερωτήματα στα οποία προσπαθούσα για χρόνια να βρω απαντήσεις για εμένα σαν επαγγελματία και για τους πελάτες μου.  Βεβαίως πολλά υπολείπονται από την διατροφολογία, καθώς δεν είμαι ούτε διατροφολόγος, ούτε διαιτολόγος.  Η συνεργασία είναι πολύ σημαντική, σε όλα τα στάδια της θεραπείας του πελάτη. Η ψυχολογική βάση των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας, ήταν πάντα πολύ ξεκάθαρη σε όλους τους πελάτες μου εδώ &ka

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 14:55
Δημήτρης Βουδούρης

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών και τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Χαρά που το ζήσαμε,αγωνία γλυκιά για να ετοιμάσουμε μια πολύ καλή εργασία,ανυπομονησία για τους επόμενους κύκλους..(αυτή η 14η Δεκέμβρη φαίνεται μακρινή).Το γεγονός ότι του όλου project ηγείτο ο Ευάγγελος Ζουμπανέας,ήταν για μένα η πρώτη και μεγαλύτερη εγγύηση όσον αφορά την ποιότητα της εκπαίδευσης, ωστόσω ομολογώ ότι ακόμα και αυτές οι ενθουσιώδεις προσδοκίες μου ξεπεράστηκαν κατά πολύ από ένα πλήθος άλλους παράγοντες πλην της ηγεμονικής παρουσίας του εξαιρετικού Ευάγγελου.Μια ομάδα διατροφολόγων και ψυχολόγων με ξεχωριστή διάθεση για μάθηση αλλά και συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων, εξαιρετικές οι παρουσιάσεις της εκπαιδεύτριας ,Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Ιωάννα Κοντελέ, απολαυστική αλλά και επιστημονικότατη στις τοποθετήσεις και τις παρουσιάσεις της η κλινική ψυχολόγος/ψυχοθεραπεύτρια Μαργέλα Σχινά, ένα ταξίδι γνώσης αλλά και αυτογνωσίας ταυτόχρονα.Έχοντας ακαδημαϊκά περάσει και επενδύσει τόσα χρόνια τόσο στην Επιστήμη της 'Ασκησης όσο και της Διατροφής, θα το πω δίχως δισταγμό..θα ήμουν ελλειπής εάν δεν ξεκινούσα αυτό το εκπαιδευτικό ταξίδι μαζί με αυτούς τους σημαντικούς εκπαιδευτές αλλά και ανθρώπους ταυτόχρονα και είναι και αυτός ο λόγος που παροτρύνω κάθε "επιστήμονα υγείας" ,κάθε επαγγελματία υγείας που καθημερινά έρχεται σε επαφή με κόσμο..να ρίξει μια αναλυτική ματιά στη σελίδα του Κέντρου Εκπαίδευσης Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών και να ξεκινήσει την εκπαίδευσή του άμεσα. Οι άνθρωποι μας ενδιαφέρουν και τους εξετάζουμε μέσα από το πρίσμα της ανατομίας, της φυσιολογίας και της βιοχημείας αλλά πέρα από όλα αυτά τα σωστά...οι άνθρωποι αυτοί τους οποίους καθημερινά συναντάμε και καλούμαστε να γιατρέψουμε..είναι ψυχή και πνεύμα !!
Ευχαριστώ τον κ. Ζουμπανέα για τις ευκαιρίες...

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013 14:53
Μαρία Ζερβού

Θεωρώ ότι έχω αποκτήσει γνώση πάνω στη διαχείριση περιστατικών με διατροφικές διαταρχές, ενώ πλέον βλέπω περισσότερα στοιχεία στους πελάτες μου, ώστε να τους διαχειριστώ καλύτερα. Θεωρώ ότι αυτή την εκπαίδευση έπρεπε να την είχα παρακολουθήσει νωρίτερα!

Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 14:50
Ανδρέας Κωνσταντίνου

Ο Π.Ο.Υ. ορίζει την υγεία ως την σωματική, την ψυχική και την κοινωνική ευεξία του ατόμου. Οποιοσδήποτε σχετίζεται με το χώρο και επωμίζεται τον τίτλο του επαγγελματία υγείας, οφείλει να είναι καταρτισμένος με την γνώση που προσφέρει το ΚΕΑΔΔ. Είναι εξαιρετικά ευχάριστο το συναίσθημα να γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι αυτός που σε επισκέπτεται έχει βρει στο πρόσωπο σου τον «εκλεκτό» αυτόν που θα τον κάνει καλά. Νιώθω ευγνωμοσύνη για όσους σκέφτηκαν, συνέταξαν και συμμετείχαν σ’ αυτό το σεμινάριο.

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014 14:48
Ευριδίκη Τζιοβάρα

Παραθέτοντας ένα απόσπασμα από το βιβλίο « Ηγέτης δίχως τίτλο » , την ανάγνωση του οποίου σύστησε ο κ. Ζουμπανέας, πιστεύω πως μπορώ επ’ ακριβώς να διατυπώσω την εμπειρία μου για την εκπαίδευση αυτή:
« Μπορεί να ακούσεις μια καλή ιδέα εκατοντάδες φορές, κι όμως να αποτύχεις να την κάνεις κτήμα σου μέχρι να την βιώσεις πραγματικά, στο ίδιο σου το κορμί. Μόνο τότε ανυψώνεται για σένα από απλή ιδέα σε αλήθεια. Γι αυτό τόσα και τόσα εκπαιδευτικά σεμινάρια αποτυγχάνουν να δημιουργήσουν μόνιμα αποτελέσματα. Διότι δεν κατορθώνουν να φτάσουν μέχρι μέσα μας…»
Το ΚΕΑΔΔ κατάφερε να φτάσει βαθιά μέσα μου, να γίνουν κτήμα μου οι ιδέες και τα εργαλεία που μου προσέφερε, να τα βιώσω και έτσι να μπορώ να τα μεταδώσω και η ίδια. Είναι ένα επιτυχημένο πρόγραμμα που θα βοηθήσει σημαντικά στην εξέλιξη του επαγγέλματος του διατροφολόγου – διαιτολόγου.
Ευχαριστώ και συγχαίρω όλους τους εκπαιδευτές του ΚΕΑΔΔ!

Τρίτη, 05 Αυγούστου 2014 14:22
Θεανώ Γουμενάκη

Την εκπαίδευση στο ΚΕΑΔΔ μου την πρότεινε μια φίλη κ συνάδελφος. Με παρακίνησε η εξής φράση που χαρακτηριστικά είπε: " Οι γνώσεις που πήρα δεν μου δόθηκαν ούτε στη σχολή ούτε στο μεταπτυχιακό μου στο εξωτερικό!" και συνέχισε λέγοντας: " Τα χρήματα που έδωσα ήταν το καλύτερο δώρο που έκανα στον εαυτό μου!". Κινητοποιήθηκα όταν την άκουσα να μιλάει για περιστατικά με έναν τρόπο που με έκανε να αντιληφθώ ότι κατέχει γνώσεις που δεν έχω!
Μετά την πρώτη εκπαίδευση της έστειλα μήνυμα: "Σου είμαι ευγνώμων, που μου το πρότεινες!"

Δεν μπορώ να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να περιγράψω τους υπέροχους ανθρώπους που προσφέρουν τις γνώσεις αλλά κ την ψυχή της εκπαίδευσης!

Δεν ξέρω πώς μέσα από τα λόγια θα μπορούσα να μεταφέρω το πόσο αναβάθμισε η εκπαίδευση αρχικά εμένα την ίδια ως άνθρωπο κ στη συνέχεια τον τρόπο που ασκώ το επάγγελμά μου! Νιώθω ευγνωμοσύνη που είχα την τιμή να βρεθώ στην εκπαίδευση!

Ευχαριστώ από καρδιάς!

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014 14:07
Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου

Σε κάποια κομμάτια βλέπεις και κάτι από τον εαυτό σου….Με την εκπαίδευση αυτή νιώθω ότι βοήθησα πρώτα από όλα τον ίδιο μου τον εαυτό……Έχοντας νιώσει και περάσει πολλά…νομίζω ότι μπορώ να πω πως ο εαυτός μου είναι κάτι που αγαπώ και είμαι πολύ χαρούμενη που του έδωσα κάτι ακόμα. Οι γνώσεις όμως αυτές, τα βιωματικά, η επαφή μου με τους κατάλληλους ανθρώπους είναι κάτι που θα γίνουν από εδώ και στο εξής πράξη στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Από τις πρώτες κιόλας εκπαιδεύσεις μου άρχισα να χρησιμοποιώ την καινούργια μου γνώση και πληροφορία στους ασθενείς μου και είδα ήδη χαρά, ελπίδα, προσμονή στα πρόσωπα των ανθρώπων αυτών. Σκεφτόμενη τα σεμινάριο αυτό και τους εκπαιδευτές μου, μία είναι η λέξη που μου έρχεται άμεσα στο μυαλό……..Ευγνωμοσύνη…..

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 14:06
Καρακικέ Κατερίνα
Τον Βαγγέλη και την Ιωάννα τους γνωρίζω πολλά χρόνια, οπότε ξεκινώντας την εκπαίδευση ήξερα περίπου τι να περιμένω από αυτήν. Όμως σήμερα που ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση νιώθω το λιγότερο ευτυχής που την παρακολούθησα, μιας και όλοι μα όλοι οι εκπαιδευτές μας παρείχαν την γνώση τους και την εμπειρία τους απλόχερα. Δεν βρίσκω τα κατάλληλα λόγια, να περιγράψω με σαφήνεια την εκπαίδευση,μιας και αυτό που βίωσα ήταν πέρα από κάθε προσδοκία, το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως νιώθω πως άλλαξε ο τρόπος που έβλεπα και αξιολογούσα θέματα τόσο σαν άνθρωπος όσο και σαν Διαιτολόγος. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους εκπαιδευτές μας!
Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015 14:05
Πόπη Κωστέα

“Η γνώση είναι δύναμη”, έλεγε ο Βάκωνας. Η εκπαίδευση που μου πρόσφερε το ΚΕΑΔΔ με έκανε πιο δυνατή και ως άνθρωπο και ως επαγγελματία. Είναι ό,τι καλύτερο σε εκπαιδευτικό επίπεδο έχω κάνει μέχρι τώρα. Γνώσεις μοναδικές, άρτια οργάνωση, υπέροχος σχεδιασμός της ύλης, τέλεια χρήση της τεχνολογίας και πάνω απ’ όλα καταρτισμένοι επιστήμονες – εκπαιδευτές και υπέροχοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Η διαδικασία της εργασίας με βοήθησε να γίνουν κτήμα μου οι ιδέες και τα εργαλεία της εκπαίδευσης ώστε να εξελιχθώ ως επιστήμονας αλλά και ως άνθρωπος. Από το πρώτο κιόλας Σαββατοκύριακο της εκπαίδευσης, ανυπομονούσα να έρθει το επόμενο για να μου μεταδώσετε με τον τρόπο που μόνο όλοι εσείς ξέρετε να το κάνετε, τη σοφία σας, τις εμπειρίες σας και τις πολύτιμες επιστημονικές γνώσεις σας.
Σας είμαι ευγνώμων. Ένα μεγάλο “Ευχαριστώ” μέσα από την καρδιά μου που με κάνετε να θέλω να γίνω όλο και καλύτερη, σοφότερη και πιο διαβασμένη, που με γεμίζετε ενέργεια, που με μαθαίνετε όσα δεν μπορείτε να φανταστείτε, που με εμπνέετε και με κινητοποιείτε.
Σας ευχαριστώ αληθινά!!!
Καλή συνέχεια…

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 14:04
Αθανασιάδης Δημήτρης

Τα συγχαρητήρια μου για την οργάνωση και ένα μεγάλο ευχαριστώ προσωπικά στον Βαγγέλη, την Μαργγέλα και τους υπόλοιπους εκπαιδευτές για τις νέες οπτικές γωνίες που μας χαρίσαν. Ο τρόπος που επικοινωνείτε με τους εκπαιδευόμενους και το κλίμα που επικρατεί, απογειώνει την όρεξη για μάθηση. Ο κύκλος της εκπαίδευσης δεν έχει κλείσει ακόμα, παρόλαυτα είμαι σίγουρος οτι όλοι οι συμμετέχοντες πλέον λειτουργούν και χειρίζονται τα περιστατικά τους με πολύ διαφορετικό τρόπο. Και αυτό είναι μονο η αρχή, καθώς εφαρμόζοντας όλα τα "εργαλεία" που λαμβάνει, όποιος παρακολουθήσει αυτή την εκπαίδευση, με την πάροδο του χρόνου, το μόνο σίγουρο είναι οτι θα βελτιώνεται συνέχως..

Ευχαριστώ θερμά για την "συνεργασία",
Δημήτρης

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 14:03