gr lgflag flag English

latest news1

Επιστολή στο ΚΕΑΔΔ

Θα ξεκινήσω λέγοντας, ότι περνώντας στην σχολή της επιλογής μου και πραγματοποιώντας μια από τις υψηλότερες τότε προσδοκίες της εφηβικής μου ηλικίας περνώντας στην ενηλικίωση, ο αμέσως επόμενος στόχος κατά την διάρκεια των σπουδαστικών χρόνων...

ήταν να εξελιχθώ στο επάγγελμα του Διατροφολόγου Διαιτολόγου, να μάθω όλα τα μυστικά που μπορούν να φέρουν την επιτυχία για την θεραπεία του ανθρώπου που θα έχω απέναντι μου, ξέροντας κάθε σπιθαμή από γνώση, που θα μπορεί να τον βοηθήσει.

Περνώντας τα εξάμηνα άρχισα βαθιά μέσα μου να καταλαβαίνω πως κάτι πάει λάθος με τον τρόπο που μας μάθαιναν να χειριζόμαστε τα περιστατικά που έχουμε απέναντί μας και αυτό διότι είχα γίνει ένας τέλειος αναλυτής θερμιδών, εξαιρετικός γνώστης ισοδυνάμων αλλά και παθολογικών περιστατικών όπου οφείλω να πω ότι η εκπαίδευση ήταν εξαιρετική λόγου του υποδειγματικού υποβάθρου τον τότε καθηγητών μου.

Όμως το τί δεν πήγαινε καλά το βίωσα σαν ένα δυνατό χτύπημα αντιπάλου που παρά τις γνώσεις μου αν θα μπορούσα να παρομοιάσω με τις πολεμικές τέχνες να με γονατίζει, όταν διάβασα το Thin Positive του κυρίου Ευάγγελου Ζουμπανέα όπου και κατάλαβα ότι οι άνθρωποι είναι πολύ παραπάνω από λίπος, μύες, κόκκαλα, νερό, όργανα κ.α καθώς και χρήζουν διαφορετικής προσέγγισης και θεραπείας. Τότε ο αμέσως επόμενος στόχος μου μεταφράστηκε στο ισοδύναμο να βρεθώ δίπλα σε αυτό τον άνθρωπο, που σε κάθε σειρά του βιβλίου του είχα βρει ένα στήριγμα για το πώς θα ήθελα να εξελιχθώ ως επαγγελματίας και πώς θα ήθελα να είμαι μετά από χρόνια στο καθημερινό λειτούργημα του Διατροφολόγου-Διαιτολόγου.

Η απόφαση είχε παρθεί και ως επίμονος νέος που σε κάθε χτύπημα ήξερε να ανταποδίδει με δύο χτυπήματα για να βρίσκεται στην θέση που οραματίζεται, έφτασα στην Αθήνα για να μπορώ να αποστάξω κάθε σπιθαμή γνώσεων, κινήσεων, τεχνικών και θεραπευτικής ικανότητάς αυτού του ανθρώπου. Μετά κόπων και προσπαθειών έφτασα να βρίσκομαι στην θέση του ονείρου όπου έπαψε να είναι όνειρο, αλλά πραγματικότητα, δίπλα στον συγγραφέα του βιβλίου που με ενέπνευσε να γίνω ένας επιστήμονας που ως στόχο είχε την γνώση για όλα όσα αναφέρθηκα παραπάνω.

Όμως παρά τις φιλοδοξίες μου για το πώς σκεφτόμουν για εκείνον , μου έδειξε την μεγαλύτερη εικόνα που μέχρι πρότινος δεν γνώριζα. Αυτή ήταν η εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ. Δεν πίστευα σε καμία περίπτωση ότι αυτό το συναίσθημα που ένιωθα ως φοιτητής θα με οδηγούσε σε ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που θα μπορούσα να λάβω. Και αυτό να βρεθώ ανάμεσα σε τόσους καταξιωμένους επιστήμονες αλλά και σε καθηγητές που θα με έκαναν να κατανοήσω στον υπέρτατο βαθμό ότι τα κιλά, το λίπος, οι θερμίδες δεν έχουν καμία σημασία όταν βρίσκεσαι μπροστά σε ανθρώπους οι οποίοι βιώνουν μια διαταραγμένη σχέση με την τροφή.

Γράφοντας τις σειρές αυτές δεν μπορώ να εκφράσω το πόσο βαθύτατα ευχαριστώ κάθε ένα από τους καθηγητές μου που με έκαναν να έχω μεγαλύτερη εν συναίσθηση, αυτοπεποίθηση, γνώση, καθώς και πίστη στον άνθρωπο που έχω στην απέναντι άκρη του γραφείου μου ώστε να μπορέσω με την γνώση και τα εργαλεία που απλόχερα προσφέρθηκαν να φτάσω στην θεραπεία του, αλλά και να φτάσω πιο κοντά στον πραγματικό εαυτό μου.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ όμως το οφείλω στον άνθρωπο που δίδει σάρκα και οστά, για όλους τους μαθητές του ΚΕΑΔΔ, ώστε να μπορούν όλοι να πάρουν αυτά τα εργαλεία σε κάθε γωνιά τη Ελλάδας και μεταβιβάζει κάθε σπιθαμή των γνώσεων και της μακρόχρονης εμπειρίας του, προς όφελος όλων εμάς των διδασκόμενων σε θέματα Διατροφικών Διαταραχών και πλέον αποφοίτων ΚΕΑΔΔ.

Σας ευχαριστώ όλους, μα πάνω από όλους εσένα,Ευάγγελε Ζουμπανέα.

Με εκτίμηση και σεβασμό,Βασίλειος Κατσίλας.